OPET BETONIZACIJA - KOME SMETA ZELENILO U PARKU? 

Zagreb, 19. travnja 2017. - Sinoć u 21 sat u Parku Trnjanska Savica postavljena je tabla gradilišta, te su stanovnici naselja prvi put dobili informaciju da se već na današnji dan, 19.  travnja, započinje s «uređenjem» parka. Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem.
Od postavljanja table na ulasku u Park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci i koji će stanovnike Zagreba koštati ogromne novce! 

Na ovaj način se gradonačelnik želi obračunati sa zelenilom u našem parku

Lošim i nepotrebno skupim projektom opet se predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine, a u neformalnom razgovoru s izvođačem radova, Zrinjevac d.o.o., saznali smo da je trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna.

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja.

Milan Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu, te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke. 

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

 

Copyright © 2010 Čuvamo naš park All Rights Reserved

Design by Dzignine