Peticija - DA za crkvu ali ne u parku


Planirano mjesto izgradnje crkve u parku na Savici - planirano parkiralište


Nakonkon objave natječaja za izradu idejnog rješenja crkve na Trnjanskoj Savici, Grupa građana Trnjanske Savice se dogovorila i odlučila da se hitno treba organizirati potpisivanje peticije među stanovnicima Savice. Peticiju smo nazvali „ZA  IZGRADNJU CRKVE,  ALI  DALJE OD STAMBENIH ZGRADA I GLAVNOG DJEČJEG IGRALIŠTA“.

Kako bi što više stanovnika Savice znalo za planiranu peticiju, pripremljeni su informativni letci koje smo ubacili u poštanske sandučiće te zalijepili obavijesti po naselju. Nažalost, zalijepljene obavijesti su protivnici naše peticije skidali sat-dva nakon što bi ih zalijepili!
Potpisivanje peticije održano je u  subotu 09.03.2013. od 9,30 – 12,00 sati na tržnici Savica. Samo u tom kratkom roku prikupljeno je preko 300 potpisa potpore građana Savice.

Nažalost organizatori prikupljanja potpisa bili su suočeni s vrlo agresivnim, čak i nasilnički raspoloženim protivnicima – provokatorima koji su cijelo vrijeme pokušavali remetiti potpisivanje i izazvati incident. Iako smo im pokušali objasniti da nismo protiv crkve, već isključivo protiv lokacije, nisu imali niti sluha niti želje za civiliziranom diskusijom.  Njihovi kvazi-argumenti  (uvijek u najvišim decibelima) su uključivali širok dijapazon uvreda, spominjali su se prikriveni komunisti, pobornici ćirilice, brojana su krvna zrnca!!! Kako se suvislo boriti protiv takvih “argumenata”?!

U interesu svih stanovnika je da se u duhu (kršćanskog) dijaloga zaštite interesi svih stanovnika Savice.
Naša jedina i ustrajna borba je da očuvamo park!


0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

 

Copyright © 2010 Čuvamo naš park All Rights Reserved

Design by Dzignine